Kezdőlap > Szolgáltatásaink > Szemüvegkészítés helyben


Az ANITA OPTIKA-ban egy jól felszerelt műhelyben készítjük a szemüvegedet.
A lencsék csiszolása egy teljesen automata BRIOT csiszológéppel történik. A finom beállításokat kézi csiszolóval végezzük. A szemüveg beállítása az utolsó lépés, a szemüveg szárakat szabályozható hőlégfúvóval állítjuk be pontosan a TE igényeid szerint.

Munkatársaink szakképzett látszerészek, akik minden szemüveg elkészítéséhez tudásuk legjavát nyújtják.

Szemüvegválasztás szakértőkkel

A szemüvegválasztás alapja, az alapos szemvizsgálat során megállapított lencse. Nagyon fontos, hogy a lencséhez is választjuk a keretet, hiszen lehetnek olyan tulajdonságai, amik befolyásolják, hogy milyen és mekkora legyen maga a szemüvegkeret (pl. ha nagyon magas a dioptria, akkor nem csak a lencse vastagságával, de az átmérőjével is lehet játszani).

A lencsén túl látszerészeink még számos különböző tényezőt figyelembe vesznek, hogy vevőinkkel közösen megtalálják az ideális, minden szempontból tökéletes megoldást. Rengeteget kérdeznek és beszélgetnek a vendégekkel, felmérik, hogy pontosan mire is van szükség. Rengeteg olyan tényezőt figyelembe vesznek, ami laikusként talán eszébe sem jutna az embernek:

 • Első szemüveges vagy már rutinos szemüvegviselőről van szó?
 • Hol szereti hordani a szemüveget?
 • Milyen az arcformája, milyen fejtartási szokások jellemzik, milyen a testbeszéde?
 • Magas vagy inkább alacsony az illető?
 • Milyenek a tekintési szokások: szemmozgató vagy inkább fejmozgató az illető?
 • Mi a kényelmes olvasó távolsága?
 • Milyen távolságban dolgozik?
 • Mit dolgozik?
 • Vannak-e extrém körülmények? (párásodás, erős napfény)
 • Milyen távolságra van a monitor?
 • Csak a monitort és a billentyűzetet kell látnia vagy a monitoron túl is – van-e ügyfél kapcsolat?

 

 

VisiOffice 3D – Új dimenzió a szemüvegkészítésben

A VisiOffice 3D valódi innováció a szemüvegkészítésben. Olyan mérési lehetőségeket biztosít, amelyek garantálják, hogy a szemüveget teljesen egyénre szabottan készíthessük el.

A készülékkel pontosan bemérhető a szem forgáspontja és a tekintési szokásokat is figyelembe véve optimalizálni tudjuk a multifokális szemüveglencse felületi kiképzését, amely biztosítja, hogy a szemüveg tökéletesen illeszkedjen viselőjéhez.

A VisiOffice készülék segít a keretválasztásban is. Ha valakinek olyan erős korrekciója van, hogy szemüveg nélkül nem lát „az orráig sem”, nagyon nehéz helyzet áll elő keretválasztáskor. Hiába próbálja fel a szebbnél szebb kereteket, sajnos nem látja hogy állnak. A készülékkel fotót készítünk a vevőről, kiválaszthat egyszerre négy keretet is, ezt ismét lefotózzuk, majd megnézheti külön-külön is különböző nagyításban, vagy egyszerre is láthatja egymás mellett a négy különböző keretet. Így könnyedén össze tudja hasonlítani és meg tudja nézni, hogy állnak a különböző szemüvegkeretek.

Vizsgálattól a kész szemüvegig

Minden szemüveget helyben készítünk, így elkerülhető a távbecsiszolásból fakadó időplusz. Ráadásul a vizsgálat megkezdésétől, a kész szemüvegig több több egyedi igény szerinti módosítás megvalósítására is lehetőség van. A szakmai hozzáértés és a legmodernebb technikai háttér pedig biztosítja, hogy a vásárló egy olyan terméket kapjon kézhez, ami az elképzeléseinek és az igényeinek tökéletesen megfelel.

Termékeinkre természetesen garanciát vállalunk.